Digitalisering
Verden har i løpet av de siste tiårene gjennomgått en forandring som mangler sidestykke i menneskets historie. Vi har beveget oss fra å være et analogt samfunn, med manuell dokumenthåndtering og lagring av data i store fysiske arkiver, til å bli et mer og mer papirløst digitalt samfunn, der datasenter, kryptovaluta og smarttelefoner har blitt en del av hverdagen. Vi opplever stadig nye digitale hjelpemidler og ny digital teknologi som effektivisere prosesser og gjøremål, både privat og i arbeidslivet. Vi kan kjøpe bussbillett, betale regninger, avholde en videokonferanse med en forretningspartner i Kina eller skru på varmeovnen på hytta.
Smarte samfunn
«Det smarte samfunn» blir ofte brukt som en fellesbetegnelse på det fremtidige heldigitale samfunn, og referer til et samfunn der instrukser fra oss mennesker blir stadig mer overflødige, og der objektene rundt oss opererer autonomt. Biler og båter blir selvkjørende, katten mates automatisk, og varer på butikken betales uten at vi behøver å dra opp lommeboken.
Fintech
Overgangen til det digitale samfunnet har resultert i fremvekst av en rekke nye aktører som benytter seg av ny digital teknologi for å konkurrere innen bransjer med dype tradisjonelle røtter. Et eksempel på en slik bransje er finansbransjen, der nye aktører har gjort seg konkurransedyktige på rekordtid gjennom bruk av det som defineres som finansteknologi, eller bare fintech. Økt datakraft og raskere overføring av store mengder data har blant annet gjort maskinlæring til et viktig redskap innen finansteknologi.
Bransjeaktører
Det er i dag en rekke ulike aktører som arbeider innen digitalisering, alt fra store internationale techgiganter til små oppstartsbedrifter (startups) bestående av et fåtalls ildsjeler med hjemmekontor.
Hvorfor er IPR viktig?
Mengden nye aktører som tilbyr nye digitale løsninger øker svært raskt, og konkurransen mellom disse kan være meget hard. Kopiering av teknologi, poaching av ansatte, og adapsjon av forretningsmodeller er derfor utbredt. Beskyttelse av IPR er derfor særskilt viktig for selskaper som jobber med ulike digitaliseringsløsninger. Patentbeskyttelse, hemmeligholds-strategier, gode avtaler og varemerkebeskyttelse er noen av redskapene som er tilgjengelige for a sikre IPR.
Hvordan kan vi hjelpe deg?
Vi i Bryn Aarflot kan hjelpe deg og din bedrift med å sikre deg mot at dine konkurrenter stjeler dine ansatte, dine ideer eller kopierer din teknologi. Vi kan blant annet hjelpe meg med å på plass gode forretningsavtaler, patentbeskytte din teknologi, og beskytte ditt varemerke. God kontroll over slike immaterielle verdier øker verdien på ditt selskap og gjør deg mer attraktiv for investorer.
Vi har hos oss solid teknisk og juridisk kunnskap relatert til digitalisering, og flere av våre rådgivere har selv flere år med industrierfaring innen fagfeltet.
Kontakt oss i dag
Ta kontakt for en uforpliktende samtale med en av våre rådgivere. En av våre advokater eller patentrådgivere svarer raskt og gir deg gjerne et oversiktlig prisestimat.
Kontakt ossVåre eksperter
Se alle ansatteKristine Rekdal
European Patent Attorney M.Sc. (Physics) Senior Partner
Dag Thrane
European Patent Attorney M.Sc. (Physics) Senior Partner
Harald Tafjord
European Patent Attorney M.Sc. (Physics) Senior Partner
Laura Mannering
European Patent Attorney Masters. M1.Physics
Anne Wildeng
Head of Patent and Legal Attorney-at-law Senior Partner
Astrid Solberg
Attorney-at-law Senior Partner
Pål Tonna
Attorney-at-law Senior Partner
Trine Greaker Herzog
Attorney-at-law Senior Partner
Celine Varmann Jørgensen
Attorney-at-law Senior Partner
Cecilie Berglund
Attorney-at-law Senior Partner
Ida Marie Daae
Attorney-at-law Partner
Håkon Tysnes Kaasin
Attorney-at-law Senior Partner
Sebastian Stigar
Head of Digital Marketing and AI Attorney-at-law Partner
Stine Sønstebø
Attorney-at-law
Frode André Moen
Attorney-at-law