Gratis digitalt kompendium – IP for start-ups

En stor europeisk studie viser at små og mellomstore bedrifter med IP-beskyttelse har over 20% større mulighet for vekst enn tilsvarende bedrift uten IP-beskyttelse. Derfor bør du ha et bevisst forhold til IP som gründer. Last ned vårt digitale kompendium.

Bryn Aarflot

Last ned kompendiet – uten forpliktelser

Bryn Aarflot brenner for innovasjon og start-ups. Vi har derfor laget et digitalt kompendium med praktiske råd og tips til hvordan gründere og start-ups bør sikre egne IP-rettigheter, samt hvordan du bør forholde deg til eksisterende rettigheter fra konkurrenter.

Du kan laste ned kompendiet her – helt uforpliktende.

Hvorfor er dette er godt verktøy for alle start-ups?

I dette kompendiet gir vi viktige innspill til hvordan gründere og start-ups bør sikre sine rettigheter gjennom ordninger som patent, varemerkebeskyttelse og designregistrering, samt hvordan du bør forholde deg til eksisterende rettigheter fra konkurrenter.

Det europeiske patentverket (EPO) og det europeiske varemerke- og designverket (EUIPO) har utført en stor studie, som viser at små og mellomstore bedrifter med IP-beskyttelse, har over 20% større sjanse for vekst enn tilsvarende bedrifter uten IP-beskyttelse. Dette underbygger viktigheten av å ha et bevisst forhold til IP. Det er likevel ikke slik at alle oppstartsbedrifter må beskytte sin IP gjennom registrerte rettigheter som patent, design og/eller varemerke for å lykkes.

Hvor viktig formell IP-beskyttelse er for den enkelte bedrift, avhenger av hva du driver med og hvilke markeder det jobbes mot. Mange nyetablerte bedrifter lever godt nesten helt uten noen form for IP-
beskyttelse, men det gjelder ikke alle. For eksempel har de fleste vellykkede tech start-ups et bevisst forhold til sin IP. Med fokus på IP-rettigheter ser vi nærmere på hva du bør gjøre, hvorfor du bør gjøre det, samt hvordan du bør gå frem for å gjøre bedriften mer robust og på den måten øke interessen fra investorer.

De aller fleste investorer på jakt etter en god investering er opptatt av IP, og vil stille spørsmål knyttet dette. Dersom du kan vise til gode IP-vurderinger, har du sannsynligvis bidratt til å gjøre virksomheten til et mer attraktivt investeringsobjekt.

Kontakt oss i dag

Ta kontakt for en uforpliktende samtale med en av våre rådgivere. En av våre advokater eller patentrådgivere svarer raskt og gir deg gjerne et oversiktlig prisestimat.

Kontakt oss

Ta kontakt med en ekspert for spørsmål

Se alle ansatte

Anne Wildeng

Head of Legal Attorney-at-law Senior Partner

Bryn Aarflot

Alexander J. Bjørnå

Head of patent European Patent Attorney M.Sc. Food- and Biotechnology/LLM Partner

Bryn Aarflot

Velkommen til Bryn Aarflot

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre din opplevelse, analysere bruken av nettstedet og bistå i vår markedsføringsinnsats. Ved å klikke på 'Aksepter alle', samtykker du til lagring av informasjonskapsler på din enhet. Les mer